A könnyű fizikai munka császára: a futárkodás

könnyű fizikai munka, futárkodás

A munkákat két nagy csoportra szokták bontani, szellemi és fizikai jellegű munkákra. A fizikai munkák további három csoportját pusztán matematikai egyenlettel definiálják: mennyi energiát kell felhasználni a munka elvégzéséhez.

A könnyű fizikai munka során a munkavállaló 5-10 kg között kell emelhet dolgokat, illetve a munkavégzés relatíve kellemes hőmérsékletű légtérben folyik. Habár a futárszolgálat nem minden típusa tartozik ebbe a csoportba, az ételkihordás az egyik legkeresettebb szolgáltatás, az igény magas a rendelők és a rendelést teljesítők részéről is.

A futárkodás jó opció mindazoknak, akik dolgozni szeretnének és nem bánják, ha ez mozgással is jár. Némelyikhez elengedhetetlen a jogosítvány, de a belvárosi ételkihordások esetén a bicikli vagy a robogó is egy kiváló opció a közlekedésre. A könnyű fizikai munka legfőbb előnye, hogy habár szellemi munkával is (adminisztráció, papírmunka), mégis a munkavállaló átél annyi testi terhelést, hogy a mozgás előnyeit is tudja tapasztalni magán.

A futárszolgálat egy jó bevételi lehetőség, a bérek habár munkaadótól függően változnak, a munkavállalók számíthatnak  borravalóra a szállítások során. Ahogy a futárok kiviszik az ételeket, megismerhetik a várost és a benne lévő embereket is. Éppen ezért, futárként az embernek kedvesnek és előzékenynek kell lennie, ha pedig a biciklit választja közlekedési eszköznek, akkor pedig a fizikai fittség is fontos.