A legnagyobb hibák, amiket a babakocsi kiválasztásakor elkövettem

babakocsi kültéren

Újdonsült anyukaként érthető, ha az ember hibákat követ el vásárláskor. Várandósság alatt a kelengyelistán sorra gyűlnek a beszerzendő dolgok – például kiságy, az első cumisüveg, ruhácskák, és ami az egyik legfontosabb: a babakocsi.

Mivel általában a babakocsi jelenti az egyik legdrágább tételt, megannyi szempontot kell átgondolni, hogy később ne bánjuk meg döntésünket. Ahhoz, hogy a hibákat Te el tudd kerülni, összegyűjtöttem pár gondolatot, ami – utólag átgondolva – kissé félrevezetett.

„A használt nem elég jó”

Mivel első gyermekem született nemrég, úgy gondoltam, hogy szinte mindenből érdemes új terméket vásárolni, hiszen nagy eséllyel tovább kitartanak majd és a többi gyermeknél is használhatjuk azokat még hosszú éveken át. Így volt ez a babakocsival is.

Azóta viszont több olyan hirdetéssel is találkoztam, amik arról győztek meg, hogy bizony jóval olcsóbban hozzá juthattam volna egy használt, de tökéletes állapotú babakocsihoz.

„A fekete kevésbé koszolódik”

Az üzletben szinte azonnal beleszerettem egy kiállított szürke „járgányba”, de az eladó megmutatta a többi design-t is egy online katalógusban. Mivel a képeken a fekete színű tetszett a legjobban, és meggyőzött az a sokat emlegetett érv, hogy a sötét szín kevésbé koszolódik, feketét rendeltünk belőle.

Ám, amikor megérkezett a fekete „példány”, élőben egész más benyomást keltett. Rögtön azon gondolkoztam, nyáron vajon nem lesz-e benne túl meleg a kicsinek, valamint úgy éreztem, hogy az egyszínűségét muszáj egy színes játékkal vagy kendővel feldobnom.

A fentiek ellenére mostanra sikerült megbarátkoznom a babakocsi választásunkkal, de ma egész másképp állnék hozzá. Remélem, Te nem esel ezekbe a csapdákba, és sikerül a számotokra legjobbat kiválasztani!