Munkaerő közvetítés fontossága a Covid utáni időszakban

munkaerő közvetítés, építőmérnök férfi

A HR osztályok egy újabb, a Covid-19 világjárvány okozta példátlan kihívással néznek szembe: jó alkalmazottak megtalálásával és felvételével. Az alkalmazottak rekordszámban hagyják el állásukat. Az augusztusi számok messze a legmagasabbak abban a két évtizedben, amikor a kormány nyomon követte az alkalmazottak önkéntes távozását.

Ezzel egyidejűleg, ahogy a gazdaság fellendül a világjárvány után, és a vállalatok igyekeznek újraindítani a normális üzleti tevékenységet, a munkavállalókra nagy a kereslet. Mit jelent ez a munkavállalók és a munkáltatók számára? Annyi biztos, hogy a munkaerő közvetítés fontos szerepet játszhat ebben.

Az alkalmazottak most sokkal nagyobb befolyással rendelkeznek, mint korábban, és magasabb juttatási ajánlatokat, jobb munkaerő-felvételi ösztönzőket, magasabb fizetést és rugalmasabb munkafeltételeket követelnek. A munkaadóknak soha nem látott módon kell keresniük és meg kell fontolniuk a legjobb tehetségek megtartásának és vonzásának módjait. Ebben pedig a munkaerő közvetítés lehet a segítségükre.

Ezenkívül az egyének szükségletei, prioritásai és vágyai nagyon eltérnek a világjárvány előttitől, és a múlt „kipróbált és igaz” toborzási technikái némileg elavultak, és nem biztos, hogy olyan hatékonyak, mint amit a munkaerő közvetítéssel el lehet érni. Azok a vállalatok, amelyek megértik az új toborzási környezetet, és hajlandóak új megközelítéseket mérlegelni, elsőként érik el kívánt közönségüket és jelöltek körét, és megszerezhetik a kívánt tehetséget, sok esetben a munkaerő közvetítés által.