VPS bérlés a Tárhely.eu-n keresztül

VPS bérlés, laptop

A Tárhely.eu oldalán számos lehetőséget látunk arra, hogy milyen tárhely bérlési lehetőségek közül válogathatunk.

Legyen szó egy gördülékenyen működő webshop-ról, vagy épp egy sokat olvasott blogról, esetleg egy teljesen privát táhelyről, ahol különféle videós anyagokat tárolunk, szükségünk lesz extra tárhelyre, vagy kisebb igények esetén VPS bérlésre, pontosan azért, mert nem mindig egyértelmű, hogy milyen csomagot válasszunk érdemes egyeztetnie az ügyfeleknek a tárhelyeket biztosító cégekkel.

Amikor valakinek nagyon nagy tárhelyre lenne szüksége, akkor annak a szerver bérlés lehetősége nyújt majd megoldást, hiszen ilyenkor egy teljes fizikai számítógép tárhelyét bérli ki az ember, ezt főleg webshopok szokták választani.

Van, aki már rendelkezik szerverrel és ennek biztonságos elhelyezését szeretné egy szerverteremben eszközölni, ami megint csak megoldható a Tárhely.eu banki biztonsági rendszerrel ellátott szervertermeiben, ez a szerver hoszting. De van olyan is, akinek még nem kell túl nagy tárhely, elég neki egy VPS bérlés, de idővel lehet, hogy ezt apránként növelni szeretné, amire pont a VPS kiváló lehetőséget biztosít.

A VPS bérlés lényege, hogy csak egy tárhely részét bérli ki valaki, ez megoldható úgy, hogy a fizikai szerver teljes egészéből leválasztanak egy elszeparált tárhelyet, melyhez csak a bérlőnek lesz hozzáférése. Egy másik, ha lehet még rugalmasabb és több lehetőséget kínáló opció ebből nőtt ki, ez a Cloud VPS bérlés, ami lényegében a szerverterem teljes kapacitásából táplálkozik, az összekötött gépek teljes tárhelyét szokták ilyenkor feldarabolni.

A VPS bérlésnek számtalan módja van tehát, ahogy a felhasználási módok is rendkívül sokszínűek.