Linképítés előismeretek

linképítés, laptop asztalon

Fontos, hogy mielőtt megkezdjük a linképítést oldalunkon, honlapunk SEO optimalizált legyen. Mivel a linképítés is a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás egyik mérföldkövét jelenti, ezért, ha nem SEO optimalizált oldalunk, akkor nincs meg a linképítés számára előkészített talaj.

Azonban, ha SEO optimalizált, akkor megvan az alapja az off-site SEO-nak, vagyis a külső keresőoptimalizálásnak. Ezáltal pedig a honlapunk témáját is konkrétabban tudjuk meghatározni, ennek fényében pedig releváns oldalakat tudunk felkeresni linképítési céllal. A hivatkozó oldalak hitelessége is mérvadó, ugyanis az oldalak értékét a rámutató hivatkozások minősége, látogatottsága, megbízhatósága és szakmai hitelessége határozza meg.

Linképítést meg lehet valósítani például vendégblogolással. Más oldalakon elhelyezhetünk vendégcikkeket, ami növelheti márkaismertségünket, valamint pozitív asszociációkat társíthatunk honlapunkhoz. Forgalmat is terelünk azokról az oldalakról a sajátunkra, és akár a ránk hivatkozást is erősíthetjük ezáltal. Ilyenkor fontos, hogy releváns oldalra blogoljunk, amely hiteles, és van egy meglévő forgalma, amit ismerünk.

Érdemes egyszerre több ilyen oldalt is felkeresni a minél sikeresebb linképítés reményében. Ezután jön a tartalomgyártás. Fontos a jó téma és a minőségi szövegírás. Majd pedig érdemes bemutatni néhány korábbi vendégcikkünket az oldalon, a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében. További tippekért érdemes felkeresni a marketingkalkulator.hu oldalát.