Közösségi média jogászoknak

gépelés laptopon

Körülbelül az elmúlt egy évben örömömre szolgált, hogy különböző podcastokban, Instagramon és a Facebookon beszélhetek a közösségi médiában folytatott marketingről. Szeretek a közösségi média marketingről beszélni, mert a gyakorlatban kezdő ügyvédek többsége nagyon alacsony belépési korláttal rendelkeznek.

Hasznos azoknak az ügyvédeknek is, akik nem tudnak anyagi erőforrásokat biztosítani a drága marketingcégeknek és a fizetős lehetőségeknek. Négy módját szeretném megosztani a közösségi média marketingjét az Instagramon, a Facebookon, a LinkedIn-en, a TikTokon vagy bárhol máshol.

Keresse meg a kívánt közösségi média platformot. Kezdje azzal a platformmal, amelyet használ vagy tudja, hogyan kell használni. Például nem vagyok TikTok-felhasználó, mert számomra semmi értelme. Nem vagyok hajlandó időt fordítani a platform megértésére, és mivel az Instagram bizonyos részei nagyon hasonlítanak a TikTok-ra, nincs szükségem TikTok-fiók létrehozására rövid formátumú videók készítéséhez. Jobb, ha olyan platformot használ, amelyet ismer, és ne találja fel újra a spanyolviaszt, és ne frusztrálja magát nagyon korai szakaszban.

Menjen oda, ahová az ügyfele megy. A platform használatának ismerete mellett győződjön meg arról, hogy olyan platformot használ, ahol megtalálhatja ideális ügyfeleit. Ha üzleti szerződésekről szóló tárgyalásokat folytat, előfordulhat, hogy nagyobb sikereket ér el ezzel kapcsolatban a LinkedIn-en, ahol olyan üzleti döntéshozókat talál, akik segítségre szorulnak a szerződésekkel kapcsolatban.

Kövesse nyomon a sikerét. A közösségi média marketing nagy része azt követi nyomon, hogy erőfeszítései az ügyfelek, a beszédlehetőségek és az ajánlások útján hoznak-e üzletet. Ha semmilyen módon nem követi nyomon a haladást, akkor nem fogja tudni, hogy mi történik – még akkor is, ha úgy gondolja.

Legyen következetes. Sok jogász idegesen kezdi el a közösségi médiát használni, mert túl sok platformon van fent, nem tudja, mit tegyen közzé, és nem következetes, amikor közzétesz. Ez egy tökéletes lehetőség egy mutató beállítására.