Tippek hinta vásárlásához játszótéri projekthez

hinta és kislány

A hinta elengedhetetlen a játszótereken, mivel minden korosztály nagyon szereti. Ez szükségessé teszi, hogy minden olyan játszótéren jelen legyen, amelyet tervez építeni; azonban néhány szempontot figyelembe kell venni a tökéletes darab megtalálásához.

Lakossági vs. Kereskedelmi

A hinták nem mindenki számára megfelelőek, és meg fog lepődni, hogy ezek az eszközök milyen változatosak lehetnek. Először is meg kell határozni, hogy kíván-e lakó- vagy kereskedelmi játszóteret létrehozni. A lakossági játszótér az, amelyet az otthonok hátsó udvarára készítettek. A kereskedelmi játszóterek közösségek vagy iskolák számára készültek, és nagyszámú gyereknek és intenzív használatnak is ellenállnak. Egyes stílusok és alkatrészek kifejezetten a lakossági hinta számára készültek, de a Játszótérland weboldalán megtalálható mind a kétfajta típus.

 

Vegye figyelembe a korosztályt

A következő lépés az, hogy meghatározza azt a célcsoportot, amelyre ezt a játszóteret építi. Ez a korosztály határozza meg, hogy milyen hintát vásárol a projektjéhez. Minél fiatalabbak a gyerekek, annál valószínűbb, hogy alacsonyabb felső sínt kell használnia. A legtöbb játszótér a 2 és 12 éves korosztályra összpontosít, szükség szerint módosítva a minimális vagy maximális életkort. Ergo, egy óvodai játszótér a 2–5 éves gyermekek számára szabná a játszóteret, míg egy középiskola 5–12 éves gyerekeket célozhat meg.

 

Mérje meg a teret

Annak biztosítása érdekében, hogy a hinta illeszkedjen a játszótér többi részéhez, érdemes felmérni a helyet, amellyel dolgozik. A hintához illeszkedően mért helyet „használati zónának” nevezik, és fontos megjegyezni, hogy ez magában foglalja a függőleges teret is, amellyel dolgoznia kell. A fentiekben néhány veszélyforrás akadályozhatja a hinta működését, például faágak, elektromos vezetékek vagy olyan épületek, amelyeknek valamilyen része túlnyúlik.