A műfű költséghatékony megoldást jelent otthonában

műfű, gyep udvaron és ház

A műfű melletti számos érv közül az egyik a költséghatékonysága. Ugyan a műfű telepítési költsége természetesen magasabb az elején, mint a talajból kinövő, természetes gyep ingyenessége, de valóban csak ebből állna egy költség?

Hiszen a hosszú évek alatt is nézni kell, mennyit kell belefektetni a kert gondozásába, mennyi időt, energiát és pénzt. A kezdetben ingyenes valódi fű hetente fog munkát jelenteni a család számára. Ezzel pedig az is jár, hogy az egymásra szánt időből kell elvenni a sok-sok más teendő, ügyintézés és házkörüli munka mellett erre is időt. Nem beszélve a fűnyírással járó rendszeres áram használatról, a fűnyíró áráról és esetleges karbantartásáról vagy cseréjéről az évek során.

Ráadásul a rendszeres locsolással járó magasabb víz igényről, és így a magasabb vízszámláról. A valódi gyep heti rendszerességű karbantartása tehát összességében költséges megoldást jelent. Emellett viszont a műfű egy gondozásmentességet ígérő, minimális karbantartást igénylő kerti megoldást kínál. A műfüvet egyáltalán nem kell nyírni, mégis lehet olyan típust választani, amely a frissen nyírt fű hatását kelti rövidségéből fakadóan.

A locsolásra sem kell annyi vizet elpazarolni egy műfüves kert esetében, hiszen csak néha tisztítás gyanánt van értelme slaggal átlocsolni. Nem kell a nap elleni védelem vagy az egészséges növekedés miatt öntözni. És gyomirtózással sem kell foglalkozni, hiszen megfelelő telepítés mellett nem is fog gyom kinőni a talajból.

Tehát mindenképp egy hosszútávon költséghatékony megoldást fog jelenteni egy műfüves kert! A gondozásmentes kert érdekében nézzen fel a mufuplacc.hu oldalára, ahol most a telepítést is kedvezményes vásárlás mellett megkezdeni!